Brachetto d'Acqui DOCG 2021, Il Falchetto

Brachetto d'Acqui DOCG 2021, Il Falchetto

DKK 109,00

Om vinen

Vinen gærer i 7 dage i lukkede ståltanke. De lukkede ståltanke gør, at CO2’en ikke kan undslippe mosten. Herefter nedkøles vinen og gæringen stoppes således før alt frugtsukkeret er omdannet. Resultatet er en let mousserende vin med behagelige sødlige noter.

Vinen har en flot rubinrød farve. Duften af nyplukkede jordbær, hindbær og rabarber stråler op fra glasset. Duften er frisk og med et naturligt og behageligt pift af druesødme. Smagen er halvsød og frisk med stor frugtintensitet. Vinen fremstår i munden let perlende og skummende men med en herlig vibrerende syre. Et charmerende glas vin, der kan anvendes til mange anledninger.

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Brachetto
Drikkemoden
2022-23
Anbefales til
Velkomst, dessert, jordbær
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
6 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på