Brut Metodo Classico 2015, Decugnano dei Barbi

Brut Metodo Classico 2015, Decugnano dei Barbi

DKK 149,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra vinmarker plantet i hhv. 1975, 1986 og 1998. Markerne har sydøstlig og sydvestlig eksponering og gror i 320 meters højde. Vinstokkene er plantet i 2-5 millioner år gamle jordlag som stammer helt tilbage fra en epoke i tertiærtiden, som kaldes “pliocæn”. Jorden er maritimt hævet havbund (sand og ler) og er derfor rig på fossiler, havskaller og østersskaller.  

Vinens første gæring finder sted i ståltanke. Det efterfølgende forår fyldes vinen på flaske og tilsættes ”Tirage” – en blanding af sukker og gær. Herefter ligger vinen og modner i grotter i 4 år ved en konstant temperatur på 13 grader.

Næsen er domineret af skønne friske frugtnoter. Pære og melon blandes på smukkeste vis med florale noter af blomster og røde skovbær. Svage noter af krydderurter, gær og ristet brødkrummer pakkes smukt ind i den karakterfulde frugt, som fremstår let og elegant og står knivskarpt med en krystalklar kølighed. Som at stå ved stranden og indånde den friske kølige havluft betages man af næsens salte noter af våd kalksten. Det her dufter bare enormt godt.


Smagen har et tørt touch af bitter grapefrugt som spiller rigtig godt sammen med den sprøde og læskende citrusfrugt. De lette krydrede noter af hvid peber skaber sammen med den mundvandsdrivende syre, et fokuseret og uhyre harmonisk udtryk.


Læs mere om vinen her..

Producenten

Ejendommen Decugnano, der ligger nær den smukke by Orvieto i Umbrien er hjemsted for Decugnano dei Barbi. På ejendommer er der produceret vin siden 1212, så mange generationer har levet og arbejdet på stedet. Den nuværende leder Enzo har haft ansvaret for driften siden 2009.

Ejendommen følger principperne i ’Integrated Agriculture’, og undgår brugen af sprøjtemidler mod insekter og svampe og anvender ikke kunstig gødning. Menneskelig indgriben på vinmarkerne er reduceret til et absolut minimum, og druerne høstes manuelt og gennemgår en hård sortering ved ankomsten til vineriet.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 86 points - se anmeldelse her. 
"Her får du altså en rigtig spændende flaske bobler til en pris, der ikke ligger ret meget højere end en Prosecco – og langt fra Champagne."

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Umbrien
Druesorter
50 % Chardonnay, 50 % Pinot Noir
Drikkemoden
2020-2024+
Anbefales til
Aperitif, sushi, muslinger, østers eller ristet brød med brie
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
12.5 %
Antal pr. kasse
6
Vinbeskrivelse