Moscato d'Asti Ciombo DOCG 2021, Il Falchetto

Moscato d'Asti Ciombo DOCG 2021, Il Falchetto

DKK 95,00

Om vinen

Stokkene til denne vin kommer fra marken ”Canelli”, som består af en blanding af sandet jord og sandsten. Jordbunden sikrer en elegant vin, der ikke bliver for sød. Stokkene er plantet helt tilbage i 1974, og bibringer herved god kompleksitet til den færdige vin. Vinen gærer i lukkede ståltanke hvor man herefter med nedkøling stopper fermenteringen før alt frugtsukkeret er omdannet til alkohol.


Vinen er lys gul og med en autentisk frugtsødme åbner næsen op med citrus frugter, friske blomster og salvie. Smagen er sød, men på en raffineret 'kølig' måde, så sødmen ikke tager over. Den sødmefulde frugt balanceres flot ud med lette og florale dufte af blomstereng, hyldeblomst, frisk salvie og nyslynget hvid rasphonning. Den friske syre og den let perlende fornemmelse fra boblerne bevarer en fin balance i vinen. 

Det er svært ikke at smile over sådan et glas vin.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...

Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Producent