Pergole Vece Recioto Classico DOCG 2015, Le Salette

DKK 300,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer alle fra de 3 bedste ”cru-marker” i hele Classico-området. Vinstokkene over 30 år gamle. Druerne høstes manuelt i hånden og bringes til tørring i 6 måneder. Vinen ligger 20 måneder på ler-amfora efterfulgt af 6 måneders flaskelagring før frigivelse. Denne vin produceres kun i de bedste årgange.


I glasset har vinen en dyb mørkerød farve med rubinrøde refleksioner. Herlige duftnoter af sødmefulde mørke kirsebær buldrer frem af glassets mørke dyb. Duften har også strejf af krydrede noter, der hovedsageligt domineres af læder og mørk chokolade. På trods af at dette er en sød dessertvin, så viser vinen en imponerende tæt frugtkoncentration. Smagen er sød men med et herlig mineralsk fundament til at støtte op om vinens fyldige frugtsødme. Vinens frugtsyre og tanniner giver et herligt bittert udtryk, som resulterer i en flot dessertvin med behagelige modhager.

Læs mere om vinen her...


Om producenten

Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera.

Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Veneto
Druesorter
Corvina Veronese, Rondinella og Molinara
Drikkemoden
Nu --> 5 år
Anbefales til
Dessert
Flaskestørrelse
50 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent