Colline Teatine IGP bianco 2017, Di Sipio

DKK 86,00

Om vinen

Druerne vokser i 300 meters højde over havets overflade. Der høstes i hånden og druerne bringes med det samme tilbage til vingården hvor kun de bedste druer indgår i den færdige vin. Vinen lagres på ståltank og efterfølgende på flaske. 

Vinen har en lys gylden farve med kraftige grønne refleksioner. Dufter af stikkelsbær, nyslået græsplæne, citrongræs samt en tungere og mere moden tropisk frugtaroma. Bouqueten byder også på krydrede og urtede noter af frisk salvie og en smule anis. Vinen er tør men virker i munden stadig indsmigrende og behagelig. Frugten er frisk og sprød, og giver vinen som helhed en dynamisk, men stadig utrolig harmonisk smag.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Nicola Di Sipio havde som ung mand arbejdet indenfor landbruget hos sin far Giuseppe Di Sipio og har siden dengang haft stor passion for vin. I 1929 besluttede han at starte virksomhed indenfor bilbranchen. Virksomheden, Raicam, omsætter i dag for over 150 millioner kr. pr. år og har over 600 ansatte - dette har selvsagt gjort Nicola Di Sipio til en velhavende mand.

Med penge i baglommen købte og grundlagde han i 2001 vingården Azienda Agricola Nicola Di Sipio på hans hjemegn. Efterfølgende renoverede han den totalt fra kælder til kvist. I dag råder vingården over et areal af vinmarker på 60 hektar og producerer omkring 150.000 flasker årligt.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2017
Land
Italien
Område
Abruzzo
Druesorter
Pecorino, Trebbiano d’Abruzzo, Falanghina
Drikkemoden
2019-2022
Anbefales til
Gazpachosuppe, forretter m. fisk, muslinger og hummer.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse