Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo DOP 2020, Di Sipio

Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo DOP 2020, Di Sipio

DKK 109,00

Om vinen

Druerne vokser i 300 meters højde over havets overflade. Der høstes i hånden og druerne bringes med det samme tilbage til vingården hvor kun de bedste druer indgår i den færdige vin. Vinen lagres på ståltank og efterfølgende på flaske.

Bouqueten åbner med en fuldstændig sensationel og lækkert mix af sødlig rødfrugt blandet med en indsmigrende floralitet. Kirsebær, jordbær og hindbær smelter sammen med blomstrede dufte af friske rosenblade i vand, fennikel og anis, mens krydrede noter af friskkværnet sort peber, lakrids og tobak ”knækker” sødmen fra frugten. Smagen er vinøs og med en himmelsk frugtkoncentration. Vinens frugtsyre skaber sammen med det mineralske fingeraftryk et frisk og stenet udtryk af nyligt faldent sommerregn over våde knuste sten. Uhørt høj kvalitet!

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Nicola Di Sipio havde som ung mand arbejdet indenfor landbruget hos sin far Giuseppe Di Sipio og har siden dengang haft stor passion for vin. I 1929 besluttede han at starte virksomhed indenfor bilbranchen. Virksomheden, Raicam, omsætter i dag for over 150 millioner kr. pr. år og har over 600 ansatte - dette har selvsagt gjort Nicola Di Sipio til en velhavende mand.

Med penge i baglommen købte og grundlagde han i 2001 vingården Azienda Agricola Nicola Di Sipio på hans hjemegn. Efterfølgende renoverede han den totalt fra kælder til kvist. I dag råder vingården over et areal af vinmarker på 60 hektar og producerer omkring 150.000 flasker årligt.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 4,5/7 stjerner - læs hele anmeldelsen her...

"Jeg er ikke den store roséfan, men denne vin kan et eller andet … lidt som en let rødvin med parfumeret og frugtrig kerne, en god. let og fin syre … rigtig dejlig."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Abruzzo
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Montepulciano
Drikkemoden
2022-24
Anbefales til
Grillet lyst kød - svinekød eller kylling
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på