Chardonnay DOC 2019, Piero Bussi

Chardonnay DOC 2019, Piero Bussi

DKK 99,00

Om vinen

Druerne til denne vin gror på stokke, der vokser i kalkholdig og leret jord. Stokkene står på marker placeret i landdistriktet Calosso i Asti-regionen. Vinen lagres 9 måneder på franske egefade – heraf 30 % nye fade.

Duft af friske gule æbler, citronskal og honningmelon, der støttes flot op af ristede noter af mandel og hasselnød. Man fornemmer fadet trænge igennem med en smule vanilje og toast. Fraværet af malolaktisk gæring gør, at frugten står mere frem uden de animalske smørnoter. Smagen er behagelig og drives frem af vinens primære frugtnoter. Vinen er tør, men har en god saftighed med en spændstig syre, der renser fint op i munden. De krydrede fadnoter doseres flot op imod frugten uden at dette skubber til vinens flotte balance.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.

Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen ved at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Chardonnay
Drikkemoden
2021-2025
Anbefales til
Grillet fisk, skaldyr, salater med lyst kød, hønsefrikassé el. nyd et glas på terrassen.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse