Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Langhe Arnais DOC 2021, Il Falchetto

Langhe Arnais DOC 2021, Il Falchetto

DKK 105,00

Om vinen

Stokkene til denne vin gror i sandet jord på marker som ligger på den venstre bred af Tanaro-floden. Markerne har her et mikroklima, som giver vinen en intens mineralitet og frugtighed. Druerne høstes i hånden og transporteres tilbage til vingården i små 15 kg kasser så druerne ikke beskadiges under deres egen vægt. Vinen laves på ståltank.

Duft af citrus og melon. Ren og poleret med liflige aromaer af hvide blomster, der sammen med en svag krydret note af mint og hvide mandler, giver en yderst behagelig og let bouquet. Smagen er saftig med en frugtsyre, der skærer vinens frugtbouquet ud i mundrette stykker. Perfekt balanceret mellem frugt, syre og alkohol fremstår smag og duft uhyre harmonisk. En farlig cocktail når denne serveres for gæsterne på terrassen - for vi garanterer, at flasken hurtigt bliver tømt!

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Duften er herlig blomstret … der er også lidt appelsinskal, en frugt med grønne æbler, melon og citroner. Som ofte med Arneis, så virker vinen lidt smørfed, har nogle mandler og let marcipan. Også i munden kommer denne lidt småfede eller småolierede fyldighed frem, har en mere kompakt eksotisk frugt, fersken, pærer samt bid fra lemon med svag frugtsødme, der giver dybde. Der er også kalket mineralitet og ren og rank syre. 92 point."

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Arnais
Drikkemoden
2022-25
Anbefales til
Lette oste, charcuteri, tapas, hvid fisk, østers, muslinger og krabbe.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på