Neta Langhe Sauvignon, 2019, Ada Nada

DKK 96,00

Om vinen

Denne vin laves kun i 3000 flasker pr år. Jorden er gammel maritimt hævet havbund og undergrunden er rig på hvid mergel og en smule ler. Tøris anvendes til at stabilisere temperaturen og "beskytte" frugtens friskhed. Vinen er ufiltreret og lagres på stål i 3 måneder efterfulgt af 2 måneders flaskelagring. 

Farven er strågul med lemongrønne nuancer. Stikkelsbær, citrus og saltvand giver friskhed til både smag og duft. Salvie, dild og asparges bibringer duften et urtet og grønt præg. Klassisk Sauvignon Blanc men uden at være parfumeret. Udtrykket er mere afdæmpet og elegant. Smagen fremstår kølig og med en krystalklar syre, der med skalpellignende kirurgisk præcision skærer Sauvignon Blanc druens karakteristika ud i relief.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Midt i "Langhes bjerge" i det bakkede landskab tæt ved byen Alba ligger vineriet Ada Nada. Det har det gjort siden 1919, hvor Carlo Nada grundlagde vineriet. Selvom vineriet hviler på stærke traditioner og over 100 års erfaring, så er det samtidig et vinhus, der har formået at følge med tiden.

Alt arbejde i vinmarken udføres med håndkraft. Der anvendes Ingen sprøjtemidler i marken - kun naturgødning. Alt arbejde i vinkælderen udføres med minimal menneskelig indgriben - dvs. der kun anvendes naturgær.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Flaskehalsen: 5/6 stjerner el. 88 points - læs hele anmeldelsen her...

"... hvis du er til de lidt mere friske og citrusprægede Sauvignon Blanc-vine, hvor der ikke behøver være tonsvis af fersken og andre tropefrugter, så er Ada Nada absolut et flot alternativ."


Ekstra Bladet: 5/6 stjerner el. 89 points = "Godt køb" - læs hele anmeldelsen her.

"Pæn fyldig og intens hvidvin fra Piemonte med grønne æbler, citrus og florale noter i smagen. Velbalanceret med en sprød afslutning."

James Suckling: 91 points.

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100% Sauvignon Blanc
Drikkemoden
2020-23
Anbefales til
Sommersalater, grønne og hvide asparges m. brunet smør, gedeost
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14%
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på