Roero Arnais Quin DOCG 2017

Roero Arnais Quin DOCG 2017

DKK 105,00

Om vinen

Denne vin er fra en ganske lille producent i Piemonte, og der laves kun 4000 flasker om året. Druerne til denne vin vokser i det stejlt bakkede landskab Santo Stefano i Roero. Stokkene er 60 år gamle og gror i 300-meters højde på bakker med syd- og sydøstlig eksponering med svimlende skråninger med 55 grader stigning - et meget svært terræn at dyrke vin i. Vinen har ligget 6 måneder på ståltank.

Vinen har en aromatisk og karakterfuld duft med modne aromaer af kvæde, oxideret revet æble og fersken. Frugten kommer dog aldrig til at fremstå tung, idet vinens florale noter af bl.a. akacieblomster giver vinens duft vinger. Lader man vinen stå lidt i glasset viser næsen interessante noter af makroner og ristede nødder.

Vinen virker i munden livlig og sprælsk – dog uden den massive frugtsyre, som man tit finder i f.eks. Riesling. Syren er tilstede, men uden at overtage hele paletten. Den gør frugten saftig og læskende mens vinens krydrede noter giver smagen fylde og varme – især på vinens finish bliver disse krydrede noter tydelige. En udpræget madvin.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Mere end 300 år er der produceret vin på stedet, og gården er nu hjem for femte generation af Chiesa vinproducenter.

Arbejdet i vinmarkerne udføres uden brug af maskiner, det gælder både for beskæring og vigtigst høsten. I vinkælderen er formålet at sætte fokus på de individuelle karakteristika for hver af de lokale druetyper som de dyrker. Der følges i vinkælderen et princip om minimal indgriben, hvilket giver vine med karakter og renhed.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen - 4/6 stjerner og 89 points - se anmeldelse her..
"den har en dejlig balance mellem blomsterfornemmelser, friske, grønne urter og en frugtfylde, der peger i den dybere retning."

 Gastro - 4/6 stjerner

Årgang
2017
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100% Arnais
Drikkemoden
2018-2022
Anbefales til
Ostebord sammensat af lette oste, charcutteri, tapas, hvid fisk, østers, muslinger og krappe.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse