Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Kerner Lahn IGT 2020, Castelfeder

Kerner Lahn IGT 2020, Castelfeder

DKK 119,00

Om vinen

Druerne til denne vin gror i en højde på 900 meter. Kerner er en hybrid mellem druerne Trolliner og Riesling, og er navngivet efter den schwabiske poet Justinus Kerner. Druen er kendt for at udvikle krydrede vine med noter af muskatnød.


I den lokale dialekt betyder ”Lahn” lavine, og navnet kommer af, at der på et tidspunkt var et stort mudderskred i området, og siden det har vinmarken heddet ”Lahn”.


Druerne høstes i hånden, og vinen lagres 6 måneder på ståltanke.


Vinen er strågul og har aromatiske noter af gule frugter som blommer og fersken. Den er kompleks i smagen, men velafbalanceret og har en fin, sprød syre.

Om producenten

Castelfeders vinmarker omfatter et areal på 67 ha, og er placeret i 220-1000 meters højde i et område der rækker 30 km fra Marano til Salorno. Samspillet mellem terroir, højde, geografi og forskellige mikroklimamer muliggør dyrkning af 13 forskellige druesorter, hvoraf 70 % er hvide. I 2018 påbegyndtes et enkelt-vinmarks projekt for Pinot Noir, som har resulteret i 3 forskellige vine, Buchholz, Glen og Mazon, som hver især udtrykker de enkelte vinmarkers karakter.

Giovanett familiens tilgang er funderet på 3 principper: tid, tålmodighed og tradition. Det handler om at behandle druerne og vinene forsigtigt, og med respekt for deres individuelle karakter og oprindelse. 3 generationer har indtil nu arbejdet på Castelfeder, alle med det samme mål om med pionerånd at fremstille autentiske vine.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 4.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"I munden har vinen en let sødme … kan på nogle måder minde om saft fra søde æbler suppleret med en smule fersken, en forholdsvis mild syre, meget rund, venlig og omgængelig."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Sydtyrol
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Kerner
Drikkemoden
2021-25
Anbefales til
Aperitif, til lette forretter og krydrede retter.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på