Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Casa Pica Umbria Bianco IGT 2019, Decugnano dei Barbi

Casa Pica Umbria Bianco IGT 2019, Decugnano dei Barbi

DKK 69,00

Om vinen

Vinstokkene til denne vin er plantet i 2-5 millioner år gamle jordlag, som stammer helt tilbage fra en epoke i tertiærtiden, der kaldes “pliocæn”. Jorden er maritimt hævet havbund (sand og ler), og er derfor rig på fossiler, havskaller og østersskaller. Druerne vokser i 300 meters højde på vestlige vinmarker med perfekt eksponering ift. sol. Vinen er lagret 3 måneder på ståltank.

Fra første sekund viser denne vins bouquet en smuk og let elegance. Sarte noter af frisk citrus og saltvand nærmest svæver over glassets kant som en balletdanserinde. Krydrede noter af hvid peber og en smule mynte støtter nænsomt op omkring vinens lette frugt. Noterne er fine og sarte – uhyre elegant og let vin.

Smagen er saftig og luftig med en let perlende syre. Selvom både duft og smag er utrolig let, så viser paletten et helhedsindtryk med en imponerende balance. Vinens kalkstenprægede mineralitet giver sammen med de lette saltvandsnoter en mundvandsdrivende fornemmelse i munden. 


Læs mere om vinen her..

Producenten

Ejendommen Decugnano, der ligger nær den smukke by Orvieto i Umbrien er hjemsted for Decugnano dei Barbi. På ejendommer er der produceret vin siden 1212, så mange generationer har levet og arbejdet på stedet. Den nuværende leder Enzo har haft ansvaret for driften siden 2009.

Ejendommen følger principperne i ’Integrated Agriculture’, og undgår brugen af sprøjtemidler mod insekter og svampe og anvender ikke kunstig gødning. Menneskelig indgriben på vinmarkerne er reduceret til et absolut minimum, og druerne høstes manuelt og gennemgår en hård sortering ved ankomsten til vineriet.

Læs mere om producenten her..

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
50 % Grechetto, 34 % Vermentino og 16 % Chardonnay
Drikkemoden
2020-2023+
Anbefales til
Lette forretter og hovedretter med hvid fisk. Simple vegetariske retter.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13.5 %
Antal pr. kasse
6
Vinbeskrivelse