Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

Nyhedsbrev om Borgo Paglianetto

Nyhedsbrev uge 47 – Ny leverandør Borgo Paglianetto

Den økologiske vingård Borgo Paglianetto ligger i Marche-regionen, i dalen mellem Fabriano og Camerino. Borgo Paglianetto ligger i hjertet af produktionsområdet for Verdicchio di Matelica DOC og DOCG og har som målsætning at gøre kvalitet til essensen af sin eksistens. I Matelica-område er der fokus på at dyrke historie, kunst og traditioner, og vinen er en del af Matelica's tusindårige kultur.

Borgo Paglianetto med sine 29 hektar blev etableret i 2008, da brødrene Antonio og Giovanni sammen med 3 venner besluttede at gå sammen om et fælles projekt. De ansatte vinmageren Angelo Carucci til at skabe vine ud fra bæredygtige principper. Markerne strækker sig over Matelica's bakker i en lukket dal, den såkaldte Alta Valle dell'Esino, som er den eneste dal i Marche-regionen med sin usædvanlige nord-syd-orientering, der er en afgørende faktor for skabelsen af dette særlige mikroklima, der gør det muligt at dyrke druer af højeste kvalitet.

Det er takket være disse betingelser, at det er muligt at producere vine, der er kendetegnet ved en solid struktur, men som samtidig er i stand til at bevare friskhed, smagsdybde og balance. Vingården har siden 2013 været certificeret økologisk med den overbevisning, at dette garanterer, at forbrugeren i hvert eneste glas finder det maksimale udtryk af vinen og terroiret. Hver flaske skal være et unikt og særegent udtryk for terroir, naturens vilje og vinmagerens passion.

Borgo Paglianetto producerer en række vine, og vi har udvalgt 2 vine til vores sortiment, nemlig hvidvine Petrara Verdicchio di Metalica DOC samt Vertis Verdiccio di Metalica DOC, og kommer til at koste hhv. 95 kr og 135 kr per flaske.


Petrara Verdicchio di Metalica DOCPetrara Verdiccio di Metalica DOC 2021

Vinen har en liflig duft af citronmelisse, kvæde og moden melon. Smagen er tør og mild med noter af grape og mandarin, der kommer med en cremet fylde, som suppleres af en spændstig syre. Den rene og velsmagende vine afslutter med en let, rensende bitterhed.Vertis Verdicchio di Matelica Doc


Vertis Verdiccio di Metalica DOC 2020

Vinen dufter dejlig blomstrende og frugtigt. Smagen er mineralsk med noter af hvide ferskner, gule mirabeller og mandler, der suppleres af anis og krydderier. Smagen er kompleks og fin, og balanceres af den fine syre.

Vertis årgang 2020 har fået fornemme 3 glas i Gambero Rosso, Det er den højeste udmærkelse der gives.