Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2016, Le Salette

DKK 270,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer alle fra marker i det berømte Valpolicella Classico område. De høstes manuelt i hånden og bringes til tørring i 4 måneder - her taber druerne ca. 50% af deres vægt. Der anvendes ca. 5 kilo tørrede druer til at producere en flaske. Vinen ligger 30 måneder på slovenske fade efterfulgt af 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

I glasset en dyb mørkerød farve med smukke rubinrøde refleksioner. Unik for stilen har denne vin især vægt på den saftige rødfrugt - sødlige tørrede tranebær og friske røde og sorte kirsebær. Mørke noter af svesker støttes op af behagelige fadnoter af sødlig vanilje og en anelse røg. Smagen er fyldig og vedvarende med flotte fløjlsbløde tanniner. Vinens syre giver perfekt modspil til den herlige frugtsødme.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera. 

Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene. 

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen: 5/6 stjerner el. 94 points - se anmeldelse her..
"Det hele er sat sammen i en dejlig balance, som sagtens kan bide fra sig til en tung middag – men som også aldeles glimrende kan være et pragtfuldt glas, når der bare skal nydes lækker vin uden mad."

Vinous: 89 points - Eric Guido

"It’s lifted and feminine in feel, with pure red berry fruits further energized by bright acidity."

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70 % Corvina/Corvinone, 30 % Rondinella/Croatina/Oseleta/Dindarella
Drikkemoden
2021-2035
Anbefales til
Meditationsvin, juleand og lagrede oste.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på