Amarone delle Valpolicella DOCG 2018, Il Sasso

DKK 316,00

Om vinen

Druerne til denne vin kommer fra marker i 300 meters højde, der overvejende vender mod syd. Jorden er meget ujævn og indeholder meget 'calcarenite gialla', som er gullige kalkstensaflejringer, som indeholder mange fossiler af muslingeskaller. Druerne er nøje udvalgt og plukket manuelt i små kasser for ikke at beskadige dem, hvorefter de er tørret i 4 måneder. Ved vinificeringen gærer vinen 2 måneder, og lagrer derefter i 3 år i specielle keramiske fade. Der anvendes ikke fade af træ, hvilket er årsagen til den lyse vin og de fine og elegante tanniner.  

Vinen har en flot rubinrød farve. Bouqueten er fyldig og krydret med intense noter af tørrede kirsebær, abrikoser og blommer. Smagen er blød, fyldig og meget frisk med en fin balance mellem frugt, syre og alkohol.

Om producenten

Ifølge Stefano Bellamoli begynder det hele i vinmarken, hvor han helt fra begyndelsen har arbejdet efter økologiske principper, og målrettet arbejdet med at øge biodiversiteten i vinmarkerne og forbedre jordens vitalitet. Der er plantet vilde planter i vinmarken og brugen af grøn gødning har skabt et frugtbart miljø, hvor der dyrkes Corvina, Corvinone og Rondinella druer. Società Agricola Il Sasso har 10 ha i området Valpolicella Storica.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2018
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
45% Corvina, 35% Corvinone og 20% Rondinella
Drikkemoden
2021-2026
Anbefales til
Fyldige kødretter både stegt og grillet, lagrede og blå oste
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
16%
Antal pr. kasse
6
Producent