Barbaresco Montefico Bric Mentina DOCG 2018, La Ca Növa

Om vinen

Legender fortæller, at Montefico-marken engang var ejet af Domizio Cavazza – Barbarescos grundlægger. 35 år gamle stokke der vokser i mergel jord. Vinen er spontangæret med de naturligt forekommende gærceller på druerne. Vinen ligger på fad i 2 år og 10 måneder på flaske før frigivelse. Der tilsættes minimum af svovl i processen og vinen er ufiltreret. Der produceres ca. 7.000 flasker årligt af denne vin.

Vinen har en flot granatrød farve.Vinens bouquet fremstår med en let og kølig elegance og kompleksitet. Tørrede tobaksblade, rosenblade og hypenbusk giver et røget, urtet og parfumeret udtryk til de rødfrugtige dufte af kirsebær og tranebær. I smagen fremstår frugten nærmest svævende og vægtløs op imod vinens sprøde og knasende tanniner og knusende mineralitet af våde sten.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med nebbiolo, resten med hhv. barbera og dolchetto. 

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl. 

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Flaskehalsen: 6/6 stjerner el. 96 point - se hele anmeldelsen her...

"Det her er intet mindre end en mirakuløst lækker Barbaresco... Det er så friskt og alligevel fyldigt. Så blødt og frugtigt... Fremragende"

NB: Vinen har hos Flaskehalsen tilmed vundet prisen "Testvinder til under 250 kr" 

DKK 210,00
Årgang
2018
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2033+
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse