Barbaresco DOCG 2018, La Ca Növa

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra de 3 velkendte topmarker – Ovello, Montestafano og Montefico. Vinen er spontangæret – dvs. at der ikke anvendes andre gærceller end de naturligt forekommende på druerne. Herefter ligger vinen på fad i 18 måneder før den hældes på flaske.

Vinen har en flot granatrød farve. Krystalklar og rødfrugtig med en let sødmefuld og kandiseret duft af kirsebær og tranebær. Lette og liflige noter af roser og blomstereng doseres perfekt med dufte af ristet valnødder. Smagen er saftig mens vinens høje syre og tannin gør smagen både sitrende og knitrende. 

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med nebbiolo, resten med hhv. barbera og dolchetto.

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 87 points - læs hele anmeldelsen her...

"En rar Barbaresco... flot saftig og blid stil... flot balance i en vin, der både er let og alligevel smagfuld"

DKK 170,00
Årgang
2018
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2030+
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse