Barbaresco Montestefano DOCG 2018, La Ca Növa

Om vinen

Druerne til denne vin vokser på ca. 40 år gamle stokke. Stokkene vokser i kalkholdig jord og sand. Montestefano er marken som leverer druerne til denne enkeltmarksvin. Vinen er spontangæret med de naturligt forekommende gærceller på druerne. Vinen ligger på fad i 2 år og 10 måneder på flaske før frigivelse. Der tilsættes minimum af svovl i processen og vinen er ufiltreret. Der produceres ca. 6.500 flasker årligt af denne vin.

Vinen har en flot granatrød farve. Af alle husets barbaresco'er er Montestafano den mest tætte i frugten. Dyb og bølgende kirsebærfrugt med karakterfulde aromaer af æteriske olier, hvor både kamfer og revet appelsinskal strømmer op ad glasset.Pakket med smag fremstår de sprøde tanniner som indsvøbt i et tæppe saftig rødfrugt. Det hele holdes godt sammen af vinens ekspressive mineralitet og ungdommelige syre.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med nebbiolo, resten med hhv. barbera og dolchetto.

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 91 points - læs hele anmeldelsen her...

"Det her en fin og enormt behagelig Barbaresco fra den superdygtige producent La Ca Nova... lidt mere stramt og ikke helt så elegant, selvom prisen er den samme."

DKK 210,00
Årgang
2018
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2035+
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse