Barolo DOCG 2016, Silvio Grasso

Barolo DOCG 2016, Silvio Grasso

DKK 199,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra marker beliggende i La Morra. Markene har alle sydvestlig eksponering. Vinstokkene plantet tilbage i 1984 i kalkholdig og leret jord. Vinen marcererer på ståltank og fadlagres på fransk barrique i 24 måneder efterfulgt af 12 måneders flaskelagring.

Dyb og rubinrød farve. Duften er kølig og rank i udtrykket. Saftige kirsebær, krydrede noter af hybenbusk og sort te smyger sig om hinanden. Velintegrerede fadnoter af eg og vanilje bringer dybde til duften. Smagen er fast, stenet og intens, men med en elegance og slankhed i frugten, som med denne  2016-årgangen fremstår lys, rødfrugtig, saftig og krystalklar. 

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Azienda Agricola Silvio Grasso er et vinhus med en lang historie bag sig. Der er lavet vin på gården siden 1927, hvor vinhuset blev etableret. Først solgte druer til andre vinhuse, men i 1980'erne overtog Alessio Federico vingården og begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Siden er det dyrkede vinareal steget fra 4,5 ha til 14 ha.

Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

James Suckling 94 points

"This is already approachable with lovely ripe-strawberry, chocolate and walnut character. It’s full and layered with chewy, polished tannins and a flavorful finish. Better after 2022."

Houlbergs Vinblog: 5.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"... Og sikke lækker aroma … smuk lys med violer, roser, læder samt en lys, moden frugt, der vitterlig får dine næsehår til at vibrere resolut og halsløs ved hver snif... Men det bedste er sgu smagen, virkelig så smuk balanceret. Syren er bare så bedårende, sprød og elegant."


JydskeVestkysten: 5/6 stjerner.

"Alarmklokkerne ringer ved Barolo til under 200 kroner. Det er der ofte grund til, men ikke med denne vin. Vellykket barolo til meget attraktiv pris."


Wine Enthusiast 89 points - Kerin O'Keefe

"This opens with aromas of black-skinned fruit, tobacco and cooking spice. The solid palate offers baked plum, espresso and clove alongside assertive tannins that grip the close. Drink after 2023"

Gastro: 4/6 stjerner

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2030
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
12
Producent
Vinbeskrivelse