Montefalco Rosso DOC 2015, Adanti

DKK 86,00

Om vinen

Vinen dufter af kirsebær, syrlige blommer, læder, chokolade og balsamico. Smagen er mørk med friske røde bær, der suppleres af krydrede noter fra urter og lidt tomatstilk. Vinen har et uhyre lækkert tanninbid der giver vinen nerve og struktur og en frisk syre, der giver livlighed til smagen.

Vinmarkerne ligger i 230 meter højde nær Bevagna i Umbrien. Druerne plukkes i hånden, og får lov at ligge og macerere (udbløde) i 28 dage, så farve, smagsstoffer og tanniner optages fra skallerne.

Læs mere om vinen her..

Producenten

Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.


De  2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.


Læs mere om producenten her..

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her..

"Dermed løfter vinen sig pænt over det normale niveau på en Montefalco Rosso basisvin... vild god balance mellem syrlig lethed og sødlig fylde. Det er til prisen en rigtig lille godbid." 

JydskeVestkysten - 5/6 stjerner

"Denne rosso har masser af karakter og noter af krydderurter, læder og støvede bær. Druen Sagrantino giver masser af tanninbid. Flot vin til prisen" 

Årgang
2015
Land
Italien
Område
Umbrien
Druesorter
70 % Sangiovese, 15 % Sagrantino, 5 % Barbera, 5 % Merlot og 5 % Cabernet Sauvignon
Drikkemoden
2021-2022
Anbefales til
Lasagne, spaghetti bolognese, tapasretter med krydrede pølser, grillede bøffer
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
12
Producent
Vinbeskrivelse