Montepulciano d'Abruzzo Riserva DOP 2013, Di Sipio

DKK 162,00

Om vinen

Druerne til denne vin vokser på stokke der er plantet i ca. 300 meters højde over havets overflade. Druerne til denne vin høstes i hånden og bringes med det samme tilbage til vingården, hvor herefter kun de bedste druer udvælges. Mosten macererer længe på skindet, og dette ses tydeligt på den mørke og ekstrakteret farve den færdige vin får. Vinen lagrer både på ståltank og fad.

Dufter af syltede kirsebær, blommer, vanilje, kaffe og nelliker mens noter af yoghurt og fløde får frugten til at virke nærmest ”dessert-agtig” i dens cremede fylde – som kirsebærsmørcreme på en chokoladekage. Vinen er tør, men frugten pakker tanninerne flot ind og får vinens samlede udtryk til at virke læskende, saftigt og med stor viskositet. Vinens sprøde syre giver vinen en livlighed, som får alle smagsreceptorerne på tungen til at vibrere og resonere i perfekt harmoni med alle vinens individuelle dele.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Nicola Di Sipio havde som ung mand arbejdet indenfor landbruget hos sin far Giuseppe Di Sipio og har siden dengang haft stor passion for vin. I 1929 besluttede han at starte virksomhed indenfor bilbranchen. Virksomheden, Raicam, omsætter i dag for over 150 millioner kr. pr. år og har over 600 ansatte - dette har selvsagt gjort Nicola Di Sipio til en velhavende mand.

Med penge i baglommen købte og grundlagde han i 2001 vingården Azienda Agricola Nicola Di Sipio på hans hjemegn. Efterfølgende renoverede han den totalt fra kælder til kvist. I dag råder vingården over et areal af vinmarker på 60 hektar og producerer omkring 150.000 flasker årligt.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2013
Land
Italien
Område
Abruzzo
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Montepulciano
Drikkemoden
2016-2025
Anbefales til
Tomatsauce med pasta, pizza, kødretter ala oksesteg eller bøf stroganoff.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på

Relaterede produkter

Amarone della Valpolicella Classico La Marega DOCG 2016, Le Salette

DKK DKK 270,00

Pinot Grigio 2017, Voltumna

Montepulciano d'Abruzzo DOP 2015, Di Sipio

Barolo del Comune di La Morra 2015 DOCG, Renato Corino