Barbera d'Alba DOC 2020, Renato Corino

Barbera d'Alba DOC 2020, Renato Corino

DKK 105,00

Om vinen

Druerne til denne vin kommer fra marker i La Morra, der hovedsageligt består af ler og kalk. Stokkene er ca. 25 år gamle. Vinen lagres i 3-4 måneder på franske fade, og hældes herefter på flaske helt ufiltreret. Der produceres 10.000 flasker om året.

Vinen har en dyb, mørkerød farve. Bouqueten er aromatisk med sorte kirsebær, kanel og krydderurter. Smagen er frisk og ren med en god syre og noter af modne hindbær og mandariner. Den relativt korte fadlagring giver blødhed, men er fint integreret i vinen.

Om producenten

Azienda Agricola Renato Corino er et forholdsvis nyt vineri, bygget i hjertet af Arborina vinmarken. Renato og hans familie er kendt for deres utrolige arbejdsmoral, passion og udholdenhed, og det ses i disse vine med stor karakter, koncentration og kompleksitet.

Familien dyrker markerne efter principperne i ’integrated agriculture’. Dækplanter gror mellem rækkerne og pløjes ned om vinteren, hvorved det undgås at bruge sprøjtemidler- Således anvendes der udelukkende naturgødning,

Læs mere om producenten her...


Det siger anmeldere om vinen

Houlberg - 4.5/7 stjerner - se hele anmeldelsen her...

"Selvom det også smagsmæssigt er en fyldig og mørkere vin, så har den sgu en ren, stringent, klar syre, der virkelig sætter sig igennem, håndfast, balsamisk og lidt rustikt."

Årgang
2020
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Barbera
Drikkemoden
2020-2024
Anbefales til
Pasta, kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på