Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barbera D'Alba DOC Pierin 2018, Ada Nada

Barbera D'Alba DOC Pierin 2018, Ada Nada

DKK 115,00

Om vinen

Vinstokkene til denne vin er 40 år gamle og gror på kalkholdige marker omkring Rombone-området i Treisa - alle med sydøstlig eksponering. Jorden er gammel maritimt hævet havbund og undergrunden er rig på hvid mergel og en smule ler. Vinen er ufiltreret og ligger 10-12 måneder på fad efterfulgt af 3 måneders flaskelagring.

Vinen har en flot og dyb rubinrød farve. Duften er pakket med frugt. Multebær og brombær springer op af glasset, mens syrlige noter af mælkesyre og fadlagret balsamico skaber dybde og kontrast til den frugtige næse. Frugten, det lave tanninindhold og den høje syre giver smagen et læskende og saftigt løft som understøttes med et krydret twist af sort peber på vinens finish.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Midt i "Langhes bjerge" i det bakkede landskab tæt ved byen Alba ligger vineriet Ada Nada. Det har det gjort siden 1919, hvor Carlo Nada grundlagde vineriet. Selvom vineriet hviler på stærke traditioner og over 100 års erfaring, så er det samtidig et vinhus, der har formået at følge med tiden.

Alt arbejde i vinmarken udføres med håndkraft. Der anvendes Ingen sprøjtemidler i marken - kun naturgødning. Alt arbejde i vinkælderen udføres med minimal menneskelig indgriben - dvs. der kun anvendes naturgær.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 5/7 points - Læs hele anmeldelsen her..

"Hvor smager den også godt … sådan nærmest saftig med både stor dybde samt en syrlig og frisk bitterhed med Campari krydderlikør og noget appelsin. Der er frugt med sorte kirsebær, tranebær, hindbær, meget elegant og har denne syrlige, bitre og fine nerve med en svag sødme … lys eksplosiv. Man bliver glad, så 92 point."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Barbera
Drikkemoden
2022-2025
Anbefales til
Tomatbaserede retter, receptionsretter og buffét.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på