Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Barolo DOCG 2018, Silvio Grasso

Barolo DOCG 2018, Silvio Grasso

DKK 205,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra marker beliggende i La Morra. Markene har alle sydvestlig eksponering. Vinstokkene plantet tilbage i 1984 i kalkholdig og leret jord. Vinen marcererer på ståltank og fadlagres på fransk barrique i 24 måneder efterfulgt af 12 måneders flaskelagring.

Dyb og rubinrød farve. Duften er kølig og rank i udtrykket. Saftige kirsebær, krydrede noter af hybenbusk og sort te smyger sig om hinanden. Velintegrerede fadnoter af eg og vanilje bringer dybde til duften. Smagen er fast, stenet og intens, men med en elegance og slankhed i frugten, som med denne 2016-årgangen fremstår lys, rødfrugtig, saftig og krystalklar.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Azienda Agricola Silvio Grasso er et vinhus med en lang historie bag sig. Der er lavet vin på gården siden 1927, hvor vinhuset blev etableret. Først solgte druer til andre vinhuse, men i 1980'erne overtog Alessio Federico vingården og begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Siden er det dyrkede vinareal steget fra 4,5 ha til 14 ha.

Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

James Suckling: 91 points

Årgang
2018
Land
Italien
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2027
Anbefales til
Retter med trøffel. rødt oksekød, hjemmelavet bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent