Langhe Nebbiolo DOC 2017, Silvio Grasso

DKK 104,00

Om vinen

Druerne til denne vin stammer fra flere forskellige marker - alle med syd- og sydøstlig vendt eksponering. Vinstokkene er alle plantet tilbage i 1997 i moderat kalkholdig jord. Vinen marcererer på ståltank efterfulgt af 6 måneder på stål. Herefter hældes vinen på fad i 3 måneder med yderligere 6 måned på flaske før frigivelse.

Vinen har en granatrød farve, og tørrede krydderier og kølige noter af frisk mentol står flot op imod den purunge frugt af røde blommer og kirsebær. Behagelige fadnoter af sødlig vanilje og marcipan titter frem bag friske frugt.  Smagen er moden og trods vinens høje tanninindhold virker den unge frugt syrlig og saftig i munden.

Se yderligere vinbeskrivelse her...

Om producenten

Azienda Agricola Silvio Grasso er et vinhus med en lang historie bag sig.  Der er lavet vin på gården siden 1927, hvor vinhuset blev etableret. Først solgte druer til andre vinhuse, men i 1980'erne overtog Alessio Federico vingården og begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Siden er det dyrkede vinareal steget fra 4,5 ha til 14 ha.

Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Det er monsterlækker Langhe Nebbiolo, der vil kunne slå mange fine Barolo’er omkuld. Det bliver 5 kæmpe hjerteformede fingre med amorspil op."

Årgang
2017
Land
Italien
Område
Piemonte
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2021-2026
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
12
Producent
Vinbeskrivelse