Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Langhe Nebbiolo DOC 2020, La Ca Növa

Langhe Nebbiolo DOC 2020, La Ca Növa

DKK 125,00

Om vinen

Druerne til denne vin vokser på 20 år gamle stokke, som vokser i kalkholdig jord og sand. Vinen er spontangæret med de naturligt forekommende gærceller på druerne. Vinen ligger 8 måneder på fad. Der tilsættes minimum af svovl i processen og vinen er ufiltreret. Der produceres kun ca. 4.000 flasker årligt af denne vin.

Vinen har en granatrød farve. De subtile fadnoter af nykværnet birkeflis og våd skovbund giver en flot modvægt og et perfekt modspil til de rødfrugtige dufte af syrlig kirsebær og jordbær. Tilsæt hertil skønne noter af autolak og benzin. Smagen er saftig og syren stråler gennem den unge frugt som en blankpoleret mønt. Tanninen er til stede, men er virkelig flot pakket ind i alle vinens elegante facetter.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Pietro, Giulio og Franco er "Rocca brødrene", trioen bag vinene fra La Ca’ Növa. På trods af at de er 4. generation, var det først i 70'erne at de begyndte at lave vine i eget navn. Huset ejer 12 hektar i hjertet af Barbaresco - 10 beplantet med Nebbiolo, resten med hhv. Barbera og Dolchetto.

Deres tilgang til dyrkning af vin er at gribe så lidt ind i naturen som muligt med omhyggelig opmærksomhed på at anvende de rette dyrkningsteknikker. Dvs. ingen brug af sprøjtegifte - kun naturgødning, håndplukkede druerne, spontangæring og uden temperaturkontrol. Vinene er ufiltrerede og med minimale mængder af svovl.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 5/7 stjerner - læs hele anmeldelsen her...

"Smagen er så piemontetisk, italiensk og frisk. Det er streng, stram samt småsyrlig frugt af rabarber, hindbær og ribs, meget kølig og tør med let bitterhed af tebreve, Campari og lemon, tørre tanniner, der virkelig giver et frisk bid. Igen får man bare så meget Nebbiolo vin for pengene, så 92 point."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-27
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent