Langhe Nebbiolo DOC 2020, Renato Corino

DKK 120,00

Om vinen

Druerne til denne vin kommer fra marker i hhv. La Morra og Roero. Jorden i La Morra består hovedsageligt af ler og kalk, mens jorden i Roero er mere sandet. Stokkene er 20-40 år gamle. Vinen lagres 12 måneder på franske fade, som tidligere har været brugt til deres Barolo’er, og hældes herefter på flaske helt ufiltreret. Der produceres 8.000 flasker om året.

Vinen har en dyb rubinrød farve. Bouquet åbner med lidt ristede pinjekerner samt lidt vanilje fra fadet. Duften har en ungdommelig, levende sprælskhed af lidt grenet og grønstilket bark og frisk, kølig mentol. Men som vinen får lov at udvikle sig i glasset, tager sødlige noter af kandiseret kirsebærsirup og marcipan stille og roligt over. Vinen har en herlig krydret smag. Frugten virker overraskende cremet og blød i munden men balanceres flot med vinens syre og tannin.


Om producenten

Azienda Agricola Renato Corino er et forholdsvis nyt vineri, bygget i hjertet af Arborina vinmarken. Renato og hans familie er kendt for deres utrolige arbejdsmoral, passion og udholdenhed, og det ses i disse vine med stor karakter, koncentration og kompleksitet.

Familien dyrker markerne efter principperne i ’integrated agriculture’. Dækplanter gror mellem rækkerne og pløjes ned om vinteren, hvorved det undgås at bruge sprøjtemidler- Således anvendes der udelukkende naturgødning,

Læs mere om producenten her...

Årgang
2020
Land
Italien
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2021-2025
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på