Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Langhe Nebbiolo Serena DOC 2020, Ada Nada

Langhe Nebbiolo Serena DOC 2020, Ada Nada

DKK 115,00

Om vinen

Denne vin laves kun i 3000 flasker pr år. Jorden er gammel maritimt hævet havbund og undergrunden er rig på hvid mergel og en smule ler. Minimal ekstraktion under marceration samt kort fadlagring på 3 måneder giver en unik, let og lys nebbiolo-vin. Vinen er ufiltreret.

Farven er smuk og lys granatrød. Det minimale brug af fad giver vinen optimale betingelser for at vise sin frugt og terroir. Syrlig kirsebær og tørrede tranebær står helt i front, mens florale noter af rosenblade og sort te danser om den elegante og rødfrugtige duftprofil og giver næsen nærmest æteriske karaktertræk. Vinens høje syre og den skånsomme maceration sikrer den ellers tanninholdige Nebbiolodrue et nyt, anderledes og mere saftigt udtryk. Et "must buy" for alle Nebbiolofans.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Midt i "Langhes bjerge" i det bakkede landskab tæt ved byen Alba ligger vineriet Ada Nada. Det har det gjort siden 1919, hvor Carlo Nada grundlagde vineriet. Selvom vineriet hviler på stærke traditioner og over 100 års erfaring, så er det samtidig et vinhus, der har formået at følge med tiden.

Alt arbejde i vinmarken udføres med håndkraft. Der anvendes Ingen sprøjtemidler i marken - kun naturgødning. Alt arbejde i vinkælderen udføres med minimal menneskelig indgriben - dvs. der kun anvendes naturgær.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen

Houlberg: 5/7 points - Læs hele anmeldelsen her...

"Hvor er det en fin Langhe Nebbiolo med den vildeste drikkeglæde."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2022-2027
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på