Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Monferrato DOC Rosso

Monferrato DOC Rosso "Bricco Castagna" 2018, Piero Bussi

DKK 115,00

Om vinen

Vinen kommer fra Calosso i det centrale Piemonte og er tro mod områdets traditioner lavet af 100 % Nebbiolo. Vinen lagres i 18  måneder på fad før frigivelse.

Flot og sensorisk afbalanceret med en nærmest vægtløs og svævende duftprofil af røde kirsebærfrugter, forførende og indsmigrende noter af hybenrose og mentol samt lidt vanilje og tørrede figner. Smagen er krydret med noter af hvid peber, og frugten virker i munden mørk og saftig med en vibrerende og spændstig syre, der sammen med tanninerne holder flot sammen på hele paletten.  

Læs mere om vinen her...

Om producenten

I de bølgende bakker med vin mellem Langhe og Monferrato, i hjertet af det Unesco listede landskab, ligger Piero Bussi’s vineri med 12 ha. vinmarker, der nu dyrkes af 4’de generation.

Federico, der er 4'de generation, kom til i 2012, og fortsætter arbejdet med at videreføre traditionen ved at fremstille ærlige, lokale vine af høj kvalitet

Læs mere om producenten her..

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg 5/7 stjerner - se anmeldelse her..
"Der er fortsat klare Nebbiolo dyder som læder, violer, roser, kirsebær, tranebær og hindbær, grøntsagsfond, grønne urter samt et let fagpræg med en smule vanilje, våd eg og mulle skovbund."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Nebbiolo
Drikkemoden
2021-2025+
Anbefales til
Svamperisotto med trøffel, culottesteg m. bearnaisesauce
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på