Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Nero DOC 2018, Il Falchetto

Pinot Nero DOC 2018, Il Falchetto

DKK 139,00

Om vinen

Druerne dyrkes på marker i Calosso d'Asti, der har en undergrund der er en blanding af ler, sandsten og sand. Plukningen foregår manuelt, og vinen gærer i 4-6 måneder i ståltank, og vinen lagrer derefter 10-12 måneder i egefade.


Vinen har en lys rød farve. Vinen har godt af lidt luft, og åbner derefter for en intens duft af mørke bær, sort peber, vanilje og lys tobak.  Med lidt tålmodighed dukker også hints af krydderurter og mint op. Vinen har en imponerende struktur med smag af krydderurter i perfekt balance med kirsebær og sortbær, der suppleres med søde krydderier og sort peber. Det fører sammen med den friske syre og bløde tanniner frem til en perfekt balanceret finish. Serveres helst let afkølet ved 16°C.

Om producenten

Il Falchetto består af 6 ejendomme. Tre er beliggende i områderne Santo Stefano Belbo og Castiglione Tinella i provinsen Cuneo. Tre yderligere ejendomme ligger i kommunerne Agliano Terme og Calosso i provinsen Asti. Det var Pietro Forno som skabte Il Falchetto i 1940, men historien om Forno familien i Santo Stefano Belbo kan på gamle kort over området, der viser ejendommens placering, spores tilbage til det 17’ende århundrede.

I vinmarkerne anvendes økologiske principper, og hver fase i vækstcyklus’en fra beskæring om vinteren til høsten følges omhyggeligt, idet arbejdet udføres manuelt. Ved vinfremstillingen anvendes såvel traditionelle metoder som moderne teknologi, og den temperaturkontrollerede gæring udføres med naturlig gær. Hvidvine gennemgår steril mikrofiltrering når de aftappes, medens rødvine efter lagring i fade aftappes ufiltreret.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Smagen er nærmest også lidt som en infight mellem Pinot Noir og Nebbiolo, for vinen har en lidt syrligbitter kant … tranebær, rabarber, ribs og umodne hindbær. Den har en let og tørt bid, masser af stor drikkeglæde, en fin kant og syrlig smukhed. 91 point."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Piemonte
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Pinot Nero
Drikkemoden
2022-25
Anbefales til
Laks, lette kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent