Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Nero Glen DOC 2019, Castelfeder

Pinot Nero Glen DOC 2019, Castelfeder

DKK 145,00

Om vinen

”Glen” er Castelfeders historisk vigtigste vinmark. Grunderen Alfons Giovanett har siden 1969 arbejdet med at investere i vinmarken fordi den specielle kombination af en undergrund med ler og kalksten, og et særligt godt mikroklima i de 450-790 meters højde skaber ideelle betingelser for at dyrke Pinot Nero.


Bonusinfo:
Vinens label viser jernbanebroen over Val di Fiemme, som ikke længere anvendes. Fra broen kan man se 85 % af alle vinmarker i Sydtyrol.


Druerne høstes i hånden, og vinen lagres først 12 måneder på barrique fade (225 L) af eg, og derefter 3 måneder på flaske.


Farven er lys rød og vinen dufter intenst af røde bær og krydderier. Smagen er præget af modne jordbær og kirsebær, og sammen med de lette tanniner og den friske syre skaber det en medium-fyldig og velafbalanceret og harmonisk vin, der fremtræder meget elegant.

Om producenten

Castelfeders vinmarker omfatter et areal på 67 ha, og er placeret i 220-1000 meters højde i et område der rækker 30 km fra Marano til Salorno. Samspillet mellem terroir, højde, geografi og forskellige mikroklimamer muliggør dyrkning af 13 forskellige druesorter, hvoraf 70 % er hvide. I 2018 påbegyndtes et enkelt-vinmarks projekt for Pinot Noir, som har resulteret i 3 forskellige vine, Buchholz, Glen og Mazon, som hver især udtrykker de enkelte vinmarkers karakter.

Giovanett familiens tilgang er funderet på 3 principper: tid, tålmodighed og tradition. Det handler om at behandle druerne og vinene forsigtigt, og med respekt for deres individuelle karakter og oprindelse. 3 generationer har indtil nu arbejdet på Castelfeder, alle med det samme mål om med pionerånd at fremstille autentiske vine.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"Smagsmæssigt er det også fin, luftig og frisk Pinot Nero, hindbær, tranebær, rabarber og jordbær, let, saftig og med en småbitter syre, virkelig slank, fin … tanninerne er også fine, slanke og lette, mens der kommer lette krydderier og lidt peber frem i eftersmagen. Det er sgu da en lækker vin."

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Sydtyrol
Dyrkningsmetode
Druesorter
Pinot Nero
Drikkemoden
2021-25
Anbefales til
Kylling, svinekød, kalvekød og lettere retter af oksekød.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på