Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero

Om vinen

Andrea Cortonesi opkøber druerne til denne vin fra flere forskellige vinmarker, der alle er placeret ved Canalicchio i den nordlige del af Montalcino. Efter høst bringes alle druerne til hans vingård Uccelliera, hvor han efterfølgende laver denne skønne Rosso di Montalcino. Der laves kun 400 kasser om året af denne Rosso. Vinen er lagret i store slavonske egefade i 8-10 måneder afhængig af årgangen.

Næsen viser skønne røde frugter af syrlige kirsebær og en smule ribs. Vinen har også en umådelig indsmigrende duft af blomster fra timianbuske samt tobak og vanilje. Selvom duften fra vinen nærmest eksploderer op af glasset, så fremstår næsen samtidig let og elegant. Dette er en vin, som hænger sammen på flere niveauer. De florale noter giver næsen vinger, mens frugten giver vinen en herlig friskhed. De dybe noter af tobak og vanilje skaber et solidt fundament, som får hele vinens udtryk til at fremstå balanceret.

Smagen er frisk og saftig. De røde bærnoter fra næsen går tydeligt igen i smagen og skaber herved en rød tråd og  sammenhæng fra start til slut. Den byder på komplekse mørke lag af fast frugt, let krydret i eftersmagen med et lille snip af syre der gør vinen livlig i munden, og vaniljen fra fadet giver et behageligt modspil til den friske syre.

Læs mere om vinen her...

Producenten

Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.

Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre.

Læs mere om producenten her..


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her.. (2015-årgangen)

"Det er en vin, som bare kan nydes uden så megen snak. Gi’ mig lidt brød, stegte tomater, basilikum og et glas af denne … og måske lidt sol, så behøver man ikke mere ... virkelig lækker vin."

DKK 150,00
Årgang
2018
Land
Italien
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2018-2024+
Anbefales til
Pizza og kødretter af lam, svin, kalv og oksekød.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent