Lagrein Rieder DOC 2019, Castelfeder

DKK 104,00

Om vinen

Lagrain er en af de oprindelige druesorter fra Sydtyrol. Druen foretrækker en varm og solrig placering i bunden af en dal, og trives bedst i løst, sandet jord. De bedste dyrkningsområder for Lagrain er nær Bolzano og Egna. Denne vin kommer fra en enkeltmark kaldet ”Rieder”.


Druerne høstes i hånden, og vinen lagres 6 måneder i cementtanke.


Vinen har en intens rød farve og dufter af violer og mørke skovbær. Der er bløde tanniner og en god fylde, der afbalanceres perfekt af syren.

Om producenten

Castelfeders vinmarker omfatter et areal på 67 ha, og er placeret i 220-1000 meters højde i et område der rækker 30 km fra Marano til Salorno. Samspillet mellem terroir, højde, geografi og forskellige mikroklimamer muliggør dyrkning af 13 forskellige druesorter, hvoraf 70 % er hvide. I 2018 påbegyndtes et enkelt-vinmarks projekt for Pinot Noir, som har resulteret i 3 forskellige vine, Buchholz, Glen og Mazon, som hver især udtrykker de enkelte vinmarkers karakter.

Giovanett familiens tilgang er funderet på 3 principper: tid, tålmodighed og tradition. Det handler om at behandle druerne og vinene forsigtigt, og med respekt for deres individuelle karakter og oprindelse. 3 generationer har indtil nu arbejdet på Castelfeder, alle med det samme mål om med pionerånd at fremstille autentiske vine.

Læs mere om producenten her...

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Sydtyrol
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Lagrain
Drikkemoden
2021-2025
Anbefales til
Forretter med kød, oksekød, vildt og lagrede oste
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på