Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Nero Buchholz DOC 2019, Castelfeder

Pinot Nero Buchholz DOC 2019, Castelfeder

DKK 139,00

Om vinen

”Buzhholz” er navnet på en stejl vinmark, der ligger i en højde på 440 – 500 meter ovenover den lille by Salorno i det sydlige del af Sydtyrol. Marken er perfekt placeret med optimal soleksponering. Vinplanterne er mellem 25 og 60 år gamle.


Druerne høstes i hånden, og vinen lagres først 12 måneder på barrique fade (225 L) af eg, og derefter 3 måneder på flaske.


Farven er lys rød og vinen dufter intenst af røde bær og lidt tobak. Smagen er elegant og saftig med lidt røg, modne røde frugter, fine tanniner og en velafbalanceret syre. Vinen har en velstruktureret eftersmag med et pift af hvid peber.

Om producenten

Castelfeders vinmarker omfatter et areal på 67 ha, og er placeret i 220-1000 meters højde i et område der rækker 30 km fra Marano til Salorno. Samspillet mellem terroir, højde, geografi og forskellige mikroklimamer muliggør dyrkning af 13 forskellige druesorter, hvoraf 70 % er hvide. I 2018 påbegyndtes et enkelt-vinmarks projekt for Pinot Noir, som har resulteret i 3 forskellige vine, Buchholz, Glen og Mazon, som hver især udtrykker de enkelte vinmarkers karakter.

Giovanett familiens tilgang er funderet på 3 principper: tid, tålmodighed og tradition. Det handler om at behandle druerne og vinene forsigtigt, og med respekt for deres individuelle karakter og oprindelse. 3 generationer har indtil nu arbejdet på Castelfeder, alle med det samme mål om med pionerånd at fremstille autentiske vine.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlbergs Vinblog: 5.5/7 points - læs hele anmeldelsen her...

"I munden er Buchholz også lige en tand mere syrlig og grøn, men atter er det med en frisk, lys frugt med tranebær, rabarber, hindbær og jordbær, syrlige drops, grapebitterhed, bitre druekerner, peber, stringent syre. afdæmpede tanniner … og absolut bare godkendt."

Årgang
2019
Land
Italien
Område
Sydtyrol
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Pinot Nero
Drikkemoden
2021-2025
Anbefales til
Kødretter, vildt, oste
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på