Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero

Rosso di Montalcino DOC 2018, Voliero

DKK 149,00

Om vinen

Andrea Cortonesi opkøber druerne til denne vin fra flere forskellige vinmarker, der alle er placeret ved Canalicchio i den nordlige del af Montalcino. Efter høst bringes alle druerne til hans vingård Uccelliera, hvor han efterfølgende laver denne skønne Rosso di Montalcino. Der laves kun 400 kasser om året af denne Rosso. Vinen er lagret i store slavonske egefade i 8-10 måneder afhængig af årgangen.

Den rødfrugtige næse fremstår med en lethed og elegance så smuk, at man næsten får tårer i øjnene. Jordbærgrød, yoghurt, revet appelsinskal, sødlig pibetobak, vanilje samt en smule oldschool rust står smukt i glasset side om side med Voliero Rosso’s signaturdufte af blomster. Det hænger rigtig godt sammen! Smagen er frisk, saftig og syrlig, og støttes op med behagelig noter af toscanske krydderurter og polerede charmefulde tanniner. Det her er meget drikkeligt.

Læs mere om vinen her...

Producenten

Efter at have etableret Podere Uccelliera i Castelnuovo dell’Abate og restauranten Il Casato i Siena havde Andrea Cortonesi ikke planlagt at producere andre vine. Men da en ven tilbød ham druer fra hans vinmark i Canalicchio Cru til at lave vin til restauranten, accepterede han. Voliero mærket opstod i 2006.

Andrea har fortjent opnået international anerkendelse for vinene fra Uccelliera og Voliero, men det der driver hans vinfremstilling er hans kærlighed til naturen og trang til at iagttage og engagere sig i den, som den er blevet videregivet til ham af hans forældre.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Vinous: 88 points - Eric Guido

"The 2018 Rosso di Montalcino is pretty, showing both its southern location and higher elevations from the get-go, with a display of mineral-infused red cherries, peppery spices, saddle leather and white smoke."


Houlbergs Vinblog: 5.5/7 points
- læs hele anmeldelsen her...

"Smagsmæssigt er der godt med syre, bitterhed og tørhed. Der er bitre vindruekerner, lys og syrlig frugt. hindbær, syrlig kirsebær, lidt moreller og ribs, godt med sure tanniner, meget frisk og livlig. Der er et snert peber, lidt balsamiske elementer, rank, ren og stringent … virkelig lækker vin og endda en spids bedre end 2015’eren."

Wine Advocate: 87 points - Monica Larner

Wine Enthusiast: 86 points - Keerin O'Keefe

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Toscana
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2018-2024
Anbefales til
Pizza og kødretter af lam, svin, kalv og oksekød.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse