Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Toscano Sangiovese IGT 2016, Fabbrica

Toscano Sangiovese IGT 2016, Fabbrica

DKK 165,00

Om vinen

Denne spændende vin fra vingården Fabbrica tæt på den maleriske by Pienza, som er på UNESCO's verdensarvsliste, er dyrket på marker med sandet ler og kalksten. Jorden dyrkes på organisk vis, og arbejdet foregår med så megen hensynstagen til naturen som muligt, ligesom druerne håndplukkes. Vinen er lavet på 100 % Sangiovese og er lagret i 24 måneder i egefade (500 L). Der produceres 15.000 flasker om året af denne vin.

Farven er rubinrød og vinen har en frugtrig duft med noter af modne kirsebær og jordbær. Når vinen står lidt i glasset åbner den nye facetter med toner af roser, appelsiner og krydderier. Smagen er blød og saftig med mørke røde frugter, og med en fin syre, der giver et særdeles behageligt og velafbalanceret smagsindtryk. 

Om producenten

Vingården ejes af det schweiziske ægtepar Philippe og Tonie Bertherat. De har indgået et samarbejde med 2 kendte vinmagere, Maurizio Saettini og Michele Corsi; sidstnævnte er tidligere vinmager ved Biondi-Santi, der er en meget anset Brunelloproducent. Overalt i produktionen tænkes der organisk og bæredygtigt, og vand og restprodukter fra vinproduktionen genbruges så intet går til spilde. Strømmen produceres af solceller og sprøjtemidler er bandlyst.

Der dyrkes 24 ha vinmarker og produktionen er på 38.000 flasker om året. Jordbunden er præget af kalksten, ler og marine aflejringer som sand og skaller.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg 5,5/7 - se anmeldelse her..
"virkelig smukt balanceret og denne vin er virkelig kræs for sjælen."

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Toscana
Dyrkningsmetode
Druesorter
100 % Sangiovese
Drikkemoden
2021-2026
Anbefales til
Kødretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14 %
Antal pr. kasse
6
Producent