Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Arquata Rosso Umbria IGT 2012, Adanti

Arquata Rosso Umbria IGT 2012, Adanti

DKK 145,00

Om vinen

Denne umbriske lækkerbisken er lavet på Merlot, Cabernet sauvignon og Barbera - en for regionen atypisk druesammensætning med stærke paralleller til både Bordeaux og de store "Super Toscanere". Druerne kommer fra to kalkholdige marker med sydlig og nordvestlig eksponering. Vinen ligger på fad i 30 måneder efterfulgt af 12 måneders flaskelagring.

Farven er dyb rubinrød med svagt brunlige nuancer. Vinen har en behagelig duft af røde saftige blommer og brombær, der væves flot sammen med en blomstret duft af violer. Det hele støttes flot op af krydrede noter af salvie, eukalyptus, lufttørret kød og syrlig ymer. Smagen er fyldig, blød og varm. De mørke frugtnoter smyger sig flot om tungen, mens den livlige italienske frugtsyre renser godt op i munden.   

Læs mere om vinen her...

Producenten

Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.


De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen: 4/6 stjerner el. 87 points - se anmeldelse her..
"Det er en flot og god vin, men den kræver noget rødt og smagsintenst kød ved sin side."

Årgang
2012
Land
Italien
Område
Umbrien
Dyrkningsmetode
Druesorter
40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Barbera
Drikkemoden
2016-2023
Anbefales til
Engelsk bøf med bløde løg, vildt eller langtidssimret, kraftige og krydrede gryderetter – helst på oksekød eller lam.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14.5 %
Antal pr. kasse
6 stk.
Producent
Vinbeskrivelse