Montefalco Rosso DOC 2016, Adanti
Om vinen
Vinen dufter af kirsebær, syrlige blommer, læder, chokolade og balsamico. Smagen er mørk med friske røde bær, der suppleres af krydrede noter fra urter og lidt tomatstilk. Vinen har et uhyre lækkert tanninbid der giver vinen nerve og struktur og en frisk syre, der giver livlighed til smagen.
Vinmarkerne ligger i 230 meter højde nær Bevagna i Umbrien. Druerne plukkes i hånden, og får lov at ligge og macerere (udbløde) i 28 dage, så farve, smagsstoffer og tanniner optages fra skallerne.
Læs mere om vinen her..
Producenten
Cantine Adanti har produceret vine i mere end 50 år. Domenico Adanti valgte i 1960érne at opkøbe Villa Arquata nær den lille by Bevagna, og besluttede at genplante gamle vinstokke og samtidig supplere disse med nye, hvilket i dag stadig udgør det fundament, hvorpå alle husets vine er lavet.
De 2 døtre Daniela og Donatella leder vingården i dag , og holder fast i faderen Domenico’s filosofi om at producere vine af kompromisløs kvalitet, dvs. vine med lavt høstudbytte, langsom modning i egetræ samt et ufravigeligt mål om at skabe vine, der dels fremhæver druetypens udtryk, men som samtidig også udtrykker det terroir, stokkene gror i.
Læs mere om producenten her..
Det siger anmelderne om vinen:
Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her..
"Det giver en frisk vin med både en let bitterhed, en let sødme, de tørre og faste tanniner og rigtig god balance. Det er sgu godt skruet sammen og prismæssigt en rigtig lille prisbasker."