Valpolicella Classico DOC 2019, Le Salette

Om vinen

Druerne til denne vin stammerr fra mange forskellige marker, som alle vokser indenfor Classico-området - alle 10-20 år gamle. Arbejdet i markerne året rundt foregår ud fra en filosofi om at respektere naturen, lade naturen gå sin gang og selvfølgelig bærerdygtighed. Lagret på ståltank i 8 måneder og 5 måneder på flaske, hvilket giver utrolig rene, stringente og ukomplicerede vine med masser af frisk frugt.


En herlig og ligefrem rødfrugtig potpourri af kandiseret tranebær og ribs giver duften et dansende, let, og elegant udtryk. Mineralske noter af skiferstøv og vådt grus skaber et køligt udtryk og en struktur hertil, som man sjældent ser i disse vine. Vinen har en forrygende, læskende og meget juicy fornemmelse i munden. Den saftige rødfrugt og den uimodståelige frugtsyre væves smukt sammen med en stilket fornemmelse af unge grønne tanniner, bitre kirsebærsten og en anelse bitter mandel.

Læs mere om vinen her...

Om producenten

Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera.

Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene.


Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Flaskehalsen - 5/6 stjerner eller 89 points - se anmeldelse her...

"Det er stadig de lette og lyse noter, der omkrandser den saftige frugt, og det gør den til en meget sommervenlig vin, der er nem at drikke og nyde... Her er balancen ramt rigtig flot, og jeg er ganske imponeret over at kunne finde denne kvalitet under 100 kroner."

Vinous: 87 points - Eric Guido

"The 2019 Valpolicella Classico is a pure and lifted effort that shows peppery florals up front, along with wild strawberries, geranium and hints of wet stone. It’s soft in texture with ripe red fruits supported by juicy acids. This tapers off clean and focused, revealing a hint of savory herbs."

DKK 90,00
Årgang
2019
Land
Italien
Druesorter
70 % Corvina, 30 % Rondinella/Croatina/Molinara
Drikkemoden
2021-23
Anbefales til
Forretter, grillet fisk, lette sommerretter m. kylling og pasta, bøf stroganoff på kalv.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
12,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent
Vinbeskrivelse
Læs mere på