Valpolicella Superiore I Progni DOC 2017, Le Salette

DKK 130,00

Om vinen

Enkeltmarksvin hvor druerne kommer fra marken I Progni. Marken, som ligger i hjertet af Valpolicella Classico, er opkaldt efter den bæk/å - Progni, som løber gennem marken. Svingende temp. ml. dag/nat giver et mikroklima i marken, som er unik for området. Vinen udtrykker høj mineralitet, og er man generelt interesseret i “terroir”, så er denne enkeltmarksvin særlig interessant. Stokkene er 15-20 år gamle. Vinen ligger på stål i 4 måneder hvorefter der udføres 2.gæring på drueresterne fra husets amarone-vine. Vinen lagres herefter 18 måneder på fad efterfulgt af 3 måneder på flaske.

Dybe og mørke noter af tørrede figner, rosiner og dadler skaber et solidt fundament, som understøttes af en svag sødme af tobak og kandiseret rødfrugt. I smagen er det den røde frugt der tager scenen. Corvinadruen med dens karakteristiske smag af røde frugter og krydderier smelter på smukkeste vis sammen med Rondinelladruens diskrete duft af blomster, og giver de rødfrugtige nuancer vinger så lette som cellofan. Vinens tanniner er tilstede, men de virker ikke presserende og bitre. De agerer i munden som silke over tungen. Det her er stor Ripasso! – Ikke tung, ikke let, men stort!


Læs mere om vinen her...

Om producenten

Centralt placeret i den smukke provinsby Fumane i Valpolicella ligger det lille vinhus Le Salette. Navnet er uløseligt forbundet med den sagnomspundne hellige kirke af samme navn, som i 1860 blev bygget som "offergave" til Madonna, da hun befriede vinmarkerne fra vinlusen phylloxera.

Huset har en bæredygtig tilgang til dyrkning, hvor den unikke undergrund i Valpolicella får lov til at udtrykke sig fuldt ud i vinene.

Læs mere om producenten her...

Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5/7 stjerner - se anmeldelse her 
"Og hvor smager vinen fremragende … ikke opulent Ripasso, men i stedet med fylde, kraft og energi, ren, frisk frugt, mest kirsebær, lidt alkoholvarme, fin og markant syre, lidt peber, som giver en frisk lille bid, men der er også noget comfort, blødt og sammenlagt giver det supergod balance. Det klinger sgu godt, elsker bare det vildt friske bid i denne Ripasso, som giver baghjul til mange af dens småtunge navnebrødre. Højt niveau, så klart 5,5 houlbergske tomler."

Flaskehalsen - 5/6 stjerner eller 91 points - se anmeldelse her (anden årgang)

"Her er der en flot fylde og en krydret Ripasso-feeling, der giver plads til Corvina- og Rondinella-druernes forskelligheder og som samtidig samler indtrykkene til en dejlig helhed, der kan noget særligt."

Årgang
2017
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70 % Corvina/Corvionone, 30 % Rondinella/Oseleta
Drikkemoden
2021-2027
Anbefales til
Pasta, grillet kød, risotto, kødretter ala bøf stroganoff, rosastegt andebryst og flæskesteg.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14%
Antal pr. kasse
6
Producent
Læs mere på