Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Rosso Verona Massimino IGT 2016, Venturini

Rosso Verona Massimino IGT 2016, Venturini

DKK 149,00

Om vinen

Farven er mørk rubinrød. Søde aromaer af hindbær, ribs og jordbær og vanilje og duften af rosenblade strømmer op af glasset. Massimino er en vin der virkelig fylder munden, men som også behersker en fin balance mellem syre og alkohol. Smagen er enestående fyldig og saftig med tanniner og en god, lang frugtig eftersmag.

Vinen er dedikeret til faderen, Massimino, der var en mand med en stærk karakter, der kunne virke brysk, men som havde et stort hjerte og altid var hjælpsom overfor andre.

Vinen er lavet af drueklaser som er lagt til tørre i bakker indtil de har tabt 30 % af deres vægt. Derefter er de nænsomt presset og gæret i 20 dage, hvorefter vinen er lagret i egetønder i 24 måneder, og derefter på flaske i 6 måneder.

Producenten

De sydvest-vendte vinmarker ligger i en højde på 250 meter centralt i bakkerne i Valpolicella Classica. Druerne dyrkes på marker med let kalket jord, der ligger på stenterrasser der kaldes ’marogne’, og bliver beskyttet mod sollys af pergolaer.


Såvel Amarone som Recioto laves ved at tørre druer i en proces, der kaldes l’appassimento. Klaser plukkes nænsomt i bakker, der placeres på vel-ventilerede lofter i 3-4 måneder, hvilket koncentrerer sukkerindholdet og aromaerne. Druerne presses i januar eller februar i året efter høsten, og gennemgår derefter en langsom gæring.


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg 4,5/7 - læs anmeldelsen her...

"Huset siger, at far Massimino kunne virke lidt brysk og det kan denne vin også, så der passer pengene ret godt. Der er måske en smule marmelade over frugten af kirsebær og brombær, mens tanninerne er vilde og stærke, men på en eller anden måde hænger den sgu godt sammen. 90 point."

Årgang
2016
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70% Corvina, 20 % Rondinella
Drikkemoden
2022-27
Anbefales til
Kødretter, gerne krydrede.
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
15 %
Antal pr. kasse
6
Producent