Valpolicella Classico DOC 2020, Il Sasso

Valpolicella Classico DOC 2020, Il Sasso

DKK 109,00

Om vinen

Druerne til denne vin kommer fra marker i 300 meters højde, der overvejende vender mod syd. Jorden er meget ujævn og indeholder meget 'calcarenite gialla', som er gullige kalkstensaflejringer, som indeholder mange fossiler af muslingeskaller. Druerne presses kun ganske let og og kun denne friske saft anvendes i vinen, hvilket giver vinen en fantastisk friskhed.  Dette er en nyfortolkning af Valpolicella Classico, der er friskt og nemt at drikke og god også let afkølet. 

Vinen er helt lys, næsten som en rosevin. Den dufter fantastisk og kommer med noter af kirsebær, jordbær og rose. Smagen er let og meget saftig med livlige røde frugter og hvid peber. Ganske lette og velintegrerede tanniner og en frisk syre. 

Om producenten

Ifølge Stefano Bellamoli begynder det hele i vinmarken, hvor han helt fra begyndelsen har arbejdet efter økologiske principper, og målrettet arbejdet med at øge biodiversiteten i vinmarkerne og forbedre jordens vitalitet. Der er plantet vilde planter i vinmarken og brugen af grøn gødning har skabt et frugtbart miljø, hvor der dyrkes Corvina, Corvinone og Rondinella druer. Società Agricola Il Sasso har 10 ha i området Valpolicella Storica.

Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen:

Houlberg - 5,5/7 stjerner - se anmeldelse her.
"Det dufter heller ikke af klassisk Valpolicella Classico, for den har en frisk, let og blomsterrig næse … helt juicy med en energisk nerve. Det er lyse jordbær, hindbær og rabarber suppleret ganske mildt med et drys krydderier, små Nebbiolo gener med læder og lidt violer. Hold da hel kæft !!!


I munden er det samme lyserøde smag … stilmæssigt minder det mere om Jura end Valpolicella. Vinen er slank, spinkel og med lyse, lette og småbitre bær, lette, småfine og tørre tanniner, hvid peber samt en forførende syre. Det smager sgu da totalt overraskende, freaking fabelagtigt godt … til prisen rent tyveri
."

Årgang
2020
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
45% Corvina, 35% Corvinone og 20% Rondinella
Drikkemoden
2021-2023
Anbefales til
Forretter, salami, skinke og hvidt kød
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
11,5%
Antal pr. kasse
6
Producent