Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Valpolicella Classico DOC 2021, Venturini

Valpolicella Classico DOC 2021, Venturini

DKK 85,00

Om vinen

Vinen er klar og ren og har farve som en rubin. Duften er raffineret og imødekommende, med noter af kirsebær og ribs og et behageligt touch af balsamico.

I smagen er vinen direkte og spændstig, med røde frugtige noter og en friskhed og saftighed, der forbereder munden for den næste slurk.


Vinen er ikke fadlagret.

Producenten

De sydvest-vendte vinmarker ligger i en højde på 250 meter centralt i bakkerne i Valpolicella Classica. Druerne dyrkes på marker med let kalket jord, der ligger på stenterrasser der kaldes ’marogne’, og bliver beskyttet mod sollys af pergolaer.


Såvel Amarone som Recioto laves ved at tørre druer i en proces, der kaldes l’appassimento. Klaser plukkes nænsomt i bakker, der placeres på vel-ventilerede lofter i 3-4 måneder, hvilket koncentrerer sukkerindholdet og aromaerne. Druerne presses i januar eller februar i året efter høsten, og gennemgår derefter en langsom gæring.


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg 4/7 - læs anmeldelsen her...

"I munden er det lidt samme historie … ikke kompleks eller dyb, men i stedet frisk, frugtrig med en balsamisk kirsebærsmag og en vis syrlig og sødbitter syre. Den har lidt kanter, men også en direkte og frisk saftighed. 87 point."

Årgang
2021
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70 % Corvina, 25 % Rondinella
Drikkemoden
2022-2024
Anbefales til
Forretter med kød
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
12,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent