Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC 2018, Venturini

Valpolicella Ripasso Semonte Alto DOC 2018, Venturini

DKK 125,00

Om vinen

Farven er ret mørk rubinrød. Vinens bouquet åbner med krydrede og toastede noter, og fortsætter med mørke frugter som blåbær og sortbær og lakrids og violer. Smagen er stringent, frisk og saftig med fine tanniner, der er velintegrerede i vinen.

Vinen er lavet med den ældgamle proces 'ripasso', hvor den nye vin fra oktober året efter i februar/marts måned får en ekstra gæring på ca. 10 dage på bundfaldet fra Amarone produktionen. Herefter lagrer den i egetønder i 12 måneder, og derefter på flaske i 6 måneder.

Producenten

De sydvest-vendte vinmarker ligger i en højde på 250 meter centralt i bakkerne i Valpolicella Classica. Druerne dyrkes på marker med let kalket jord, der ligger på stenterrasser der kaldes ’marogne’, og bliver beskyttet mod sollys af pergolaer.


Såvel Amarone som Recioto laves ved at tørre druer i en proces, der kaldes l’appassimento. Klaser plukkes nænsomt i bakker, der placeres på vel-ventilerede lofter i 3-4 måneder, hvilket koncentrerer sukkerindholdet og aromaerne. Druerne presses i januar eller februar i året efter høsten, og gennemgår derefter en langsom gæring.


Læs mere om producenten her...


Det siger anmelderne om vinen

Houlberg 4,5/7 - læs anmeldelsen her...

"Det hænger rigtigt godt sammen og den har samtidig nogle ret tørre tanniner og en okay moderat syre, som samlet holder godt sammen på tingene. Der kommer i eftersmagen lidt eg, krydderier og dette balsamiske bid. 89 point."

Årgang
2018
Land
Italien
Område
Veneto
Dyrkningsmetode
Druesorter
70 % Corvina, 25 % Rondinella
Drikkemoden
2022-26
Anbefales til
Kødretter, ost
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
14,5 %
Antal pr. kasse
6
Producent