Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000

ESSENSEN AF SILVIO GRASSO

En familiedrevet ejendom, der er forankret i passion, tradition og respekt for dets terroir.


ANTAL HEKTARER MED VIN: 20 ha
DYRKNINGSMETODE: Bæredygtig - Integrated Agriculture
TYPER AF DRUER: Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Om Silvio Grasso

Azienda Agricola Silvio Grasso blev etableret i 1927, men der var først i midt-firserne da Alessio Federico tog over fra sin far Silvio, at de begyndte at aftappe hele vinproduktionen i flasker med egen label. Federico har gradvist forøget det dyrkede areal fra 4,5 ha til 14 ha, og hans og hans hustru Marilena er efterfølgende blevet suppleret i forretningen af sønnerne Paolo og Silvio.

Dyrkningen på de forskellige lokationer karakteriseres af en integreret tilgang til sygdomskontrol, hvor svovl- og kobberbaserede produkter anvendes i vinmarkerne, og hvor der kun tilføres naturlig gødning. Dækplanter får lov at gro mellem vinrankerne, og jorden bliver kun lejlighedsvist bearbejdet. I vineriet udføres gæringen under temperaturkontrol, og lagringen finder sted i ståltanke, franske egetønder eller store slovenske egefade og til sidst i flaske.


Federico er passioneret og entusiastisk i sit arbejde, men på nogle måder er han også en traditionalist. For at sikre det fulde og præcise udtryk fra de forskellige vinmarker på ejendommen laves der 6 forskellige enkeltmarks Barolo’er med hvert sit udtryk, fra Turne’s traditionelt lavede vin der har 40 dages maceration og lagrer i slovenske egefade, til ’Giachini’ der har 15 dages maceration og lagrer i franske egetønder. Udover Barolo produceres også Dolchetto d’Alba, Barbera d’Alba og en ’etisk’ vin, der er en blanding af deres fineste vine, hvor fortjenesten på salget gives til den velgørende organisation ’L’Insieme’.

Vine de producerer

Langhe Dolcetto DOC
Langhe Rosso DOC
Barbera d’Alba DOC
Barbera d’Alba DOC ‘Fontanile’
Langhe Nebbiolo DOC
Langhe Nebiolo DOC ‘Peirass’
Barolo DOCG
Barolo DOCG ‘Turnè’
Barolo DOCG ‘Bricco Luciani’
Barolo DOCG ‘Bricco Manzoni’
Barolo ‘Anunziata Vigna Plicotti’
Barolo DOCG ‘Giachini’

Vine fra Silvio Grasso

Langhe Nebbiolo DOC 2021, Silvio Grasso

DKK 119,00

Barolo DOCG 2018, Silvio Grasso

DKK 205,00

Barolo Giachini 2016 DOCG, Silvio Grasso

DKK 309,00

Barolo Bricco Luciani DOCG 2016, Silvio Grasso

DKK 335,00