Mossa Garganega Spumante Brut, Canoso
Om vinen
Vinen vokser på basaltjord af vulkansk oprindelse. Modningen foregår med Martinotti-metoden i autoklaver i 90 dage.
Vinen er krystalklar med en vedvarende perlage. Duften er intens med antydninger af akacieblomst, pink grapefrugt og moden pære, med en let mineral- og mentolnote. Den friske, bløde eftersmag indbyder til at nippe til den. I smagen er den tør med en god syre, der understøttes af en behagelig slutsmag, som giver en følelse af fylde. Boblen er omsluttende med en vedvarende eftersmag af mandler.
Om producenten
I dag dyrker Canoso 12 hektar jord på en bjergside (mellem 90 og 290
meters højde) i forskellige parceller, som for det meste er
sydøstvendte. Virksomheden koncentrerer sig om hvidvinsdruerne
Garganega, Trebbiano Veronese og Manzoni Bianco fra flotte kystnære
steder i det klassiske Soave-område samt et udvalg af røde druesorter
til produktion af Cabernet Sauvignon og Valpolicella druer. Vinstokkene
er mellem 20 og 45 år gamle og har en fremragende soleksponering og
konstant ventilation, hvilket giver sunde druer der bliver til vine med
en elegant struktur.
Læs mere om producenten her ...