Destro Vini ligger i 750 meters højde på nordsiden af Etna mellem byerne Randazzo og Passopisciao. Antonino Destro er ejer af stedet, som han overtog i 2002, hvor han startede genopretningen af marker og bygninger på stedet, som daterer sig tilbage til 1897. Vineriet er nu udstyret med det nyeste udstyr og kan derfor styre vinificeringsprocessen, så der produceres vine af høj og ensartet kvalitet. Det der gør denne vinproducent speciel, er at de fokuserer på de 2 lokale Etna druer, sort Nerello Mascalese og hvid Carricante. Derudover bruger de kun vinfadene 2 gange, hvorefter de returneres til den franske producent. Af de 2 druesorter produceres 12 forskellige vine, der alle har deres egen individuelle karakter. Faktisk producerer de 13 vine, men Brut’en, der lagres 96 måneder er ikke på hjemmesiden. Der dyrkes 9 ha og produceres ca. 75.000 flasker om året fordelt på hvidvin, rødvin og mousserende vine. De er særligt kendte for deres produktion af Metodo Classico vine, hvor de har et bredt udvallg. Vi har valgt 4 vine til vores sortiment:
1. Terre Siciliane Bianco Nausica IGT 2020
Farven er transparent med gule reflekser, og vinen har en kompleks duft med noter af smør, mandler og citrusfrugter. Boblerne er mange og fine og giver vinen en frisk smag. Smagen er frisk og harmonisk og med betydelig finesse. Et godt og prisbilligt alternativ til Champagne. https://italux.dk/bobler/etna-... |