Langhe Nebbiolo DOC 2021, Corsini
Om vinen
Vinstokkene vokser på kalkholdig lerjord med østvendt eksponering ca. 430 meter over havets overflade.
Vinifikationen begynder efter manuel høst i kasser med øjeblikkelig fjernelse af stilkene, efterfulgt af fire ompumpninger om dagen i den første uge. Macerationen varer otte dage. Efter maceration og malolaktisk gæring hviler vinen på slavonske egetræsfade i 12 måneder.
Vinen har en medium rubinrød farve. Dufter af friske og elegante aromaer. Der er violer, bær, brombær, mynte og et strejf af sort peber i næsen og ganen. Smagen er medium fyldig, med stor saftighed og lækker rød frugt. En god syre fuldender denne charmerende vin.
Om producenten
Loredana Addari og Nicola Argamante, begge uddannet inden for landbrug og specialiseret i vindyrkning og ønologi, deler den samme drøm.
I 1994 besluttede de at ændre deres liv, de lagde bylivet bag sig og købte en lille ejendom i hjertet af Langhe i Monforte d'Alba, en historisk landsby i Piemonte, der er kendetegnet ved sine gamle stenhuse. Den ligger blandt vinlandskaberne i Piemonte, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og den er også en af de "100 smukkeste landsbyer i Italien".
Læs mere om producenten her...
Det siger anmelderne om vinen
Houlbergs Vinblog: 5/7 points - læs hele anmeldelsen her...
"I næsen er vinen lys, parfumeret med læder, seletøj, violer, mynte, rosenblade og en skarp stringent italiensk syre, ribs, moreller, noget tranebærjuice, hæfteplaster, pilleglas og balsamisk syre.
Smagen er skarp, skærende, stram og frisk med virkelig tør syre, masser af lys frugt med grønne jordbær, hindbær, ribs samt en snert af lidt sødbitter lemon, som bidrager til vinens lette, ungdommelige og friske smag samt tørre tanniner, som dog aldrig bider for alvor, men bare giver vinen energi og liv. 91 point."