ESSENSEN AF TENUTA GRIMANI

“Vores hårde arbejde er i vinene. Vi er vores vine”


ANTAL HEKTARER MED VIN: 25 ha
DYRKNINGSMETODE: Konventionel
TYPER AF DRUER: Garganega, Glera, Pinot Grigio, Cabernet Sauvignon, Merlot

Om Tenuta Grimani

Pietro Dal Cero købte i 1934 jord, som engang havde tilhørt den hæderkronede familie Grimani, der i det 16’ende til det 18’ende århundrede var købmænd, gejstlige og Doger i Venedig. Pietro’s barnebarn Maria og hendes mand Dino Cavaggioni blev den 2’den generation af vinmagere i Tenuta Grimani og er blevet suppleret af deres børn. Andrea arbejder side om side med Dino i vineriet, og Laura er ansvarlig for salget.

Tenuta Grimani er placeret ved foden af Lessini bjergene i den frugtbare Roncà dal med dens basaltiske jorde af vulkansk oprindelse, der tilfører en umiskendelig mineralitet og krydderi til vinene. Pietro Dal Cero startede med vinmarker tilplantet med Garganega og igennem årene er Pinot Noir, Glera, Cabernet Sauvignon og Merlot blevet indført. Høsten foregår manuelt og ved ankomsten til vineriet bliver druerne forsigtigt presset, inden de gennemgår en temperaturkontrolleret gæring i rustfri ståltanke. Hvidvinene lagres i rustfri ståltanke og derefter i flasken, hvorimod rødvinene lagres dels i 32 hektoliter egefade og dels i franske egetønder. Prosecco produceres efter Charmat metoden (Metodo Martinotti), hvor fine gærpartikler i en lang periode får lov at præge og udvikle vinen.

Cavaggioni familien er stolt af at kende deres vine, og personligt følge hver fase i produktionen. De sætter deres ansigter på Tenuta Grimani navnet, og tager ejerskab for de vine, der er et resultat af deres arbejde. Som familien siger; de er ikke så rige og magtfulde, som de der var der før dem, men de elsker dette sted over alt andet.

Vine de producerer

‘Farinaldo’ Soave DOC
Prosecco Brut DOC
Pinot Grigio delle Venezie DOC
‘Le Macete’ Garganega Veronese IGT
‘La Campanella’ IGT
Passito del Veneto IGT

Vine fra Tenuta Grimani

Pinot Grigio IGT 2019, Cavaggioni

DKK 64,00

Farinaldo Soave DOC 2018, Cavaggioni

DKK 72,00

Prosecco DOC, 2018, Cavaggioni

DKK 84,00