Velkommen

Alkohol sælges kun til personer over 18 år, så bekræft venligst din alder.


Er du fyldt 18 år?
Italienske kvalitetsvine
Direkte import
Fri fragt over kr. 1.000
Pinot Bianco DOC 2022, Le Monde

Pinot Bianco DOC 2022, Le Monde

DKK 109,00

Om vinen

Vinen vokser på en ler- og kalkstensjord rig på mikroelementer og er resultatet af en kold forgæring på 24-36 timer, blød presning af druerne, alkoholisk gæring ved kontrolleret temperatur og efterfølgende modning på bærmen i ståltanke flere måneder.

Farven er dyb strågul med strålende gyldne reflekser. Vinen dufter af ferskner, blommer og tørret frugt og har en fin mineralitet. Smagen er frisk, balanceret og blød.

Om producenten

Med 50 hektar vinmarker blev Le Monde grundlagt i 1970 af Pistioni familien og overtaget af Maccan-familien i 2008. Maccan familien er også fra Friuli og ejer en industrivirksomhed. Familien har en vision om at skabe vine fra området af høj kvalitet. Den 31 årige Alex Maccan, der er passioneret vinelsker, var klar til at påtage sig opgaven.


Fra begyndelsen har Alex Maccan delegeret den vigtige opgave som winemaker til eksperter; først Franco Bernabei og nu Giovanni Ruzzene. Ønsket er at producere vine med friskhed og balance der er umiddelbart drikkelige.

Læs mere om producenten her....


Det siger anmelderne om vinen:

Houlbergs Vinblog: 4,5/7 points - se anmeldelse her..
"Duftmæssigt er det en fyldig og sødere vin, hvor frugten er ganske eksotisk med mango, fersken, honningmelon, abrikos og papaya. Der kommer også nogle lidt mellemøstlige og søde krydderier frem som let spidskommen samt en let kalket mineralitet.

Sådan smager vinen nærmest også … har godt med blød frugt, nogle tropiske frugter, noget grillet lemon med en fyldig bitterhed, let hvid peber samt en lidt rustik syre, som giver modspil til de bløde frugter og giver en lidt syrlig og krydret bid i eftersmagen. 89 point."

Årgang
2022
Land
Italien
Område
Friuli
Druesorter
Pinot bianco
Drikkemoden
2023-25
Anbefales til
Magre antipasti og delikate fiskeretter
Flaskestørrelse
75 cl
Alkoholprocent
13 %
Antal pr. kasse
6
Producent